Op 10 januari sprak Joke Robaard met Camiel van Winkel tijdens het Thursday Night programma van Het Nieuwe Instituut over haar omvangrijke archief van modefoto's uit tijdschriften en het onderzoek dat ze daar naar doet. Door reeksen van foto's te maken worden ineens interessante tendensen zichtbaar. Settings die in de jaren zeventig werden gebruikt lijken soms sprekend op fotografie van 25 jaar later. Op deze manier onthult het archief een concept dat eerder niet zichtbaar was. Het modebeeld geeft de realiteit weer, maakt het anders en beïnvloedt opnieuw de realiteit: dit vloeibare spel maakt mode eeuwig interessant.

Assemblage is alleen op verzoek te bezichtigen in het weekend vanwege sluiting van de Studiezaal. Bezoekers kunnen zich melden bij de receptie.