Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Ontwerpers Martijn van Strien en Vera de Pont zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om het modesysteem te vernieuwen. Voor het Tijdelijk Modemuseum schreven ze een manifest over de toekomst van de mode-industrie. Volgens hen moet deze zich meer gefocussen op duurzaamheid en het gebruik van nieuwe technologieën. Juist de consument wordt door Van Strien en De Pont opgeroepen om hierin een actieve rol in te nemen. Drie boodschappen uit het manifest zijn verwerkt in een geveldoek dat zij in samenwerking met TextielLab Tilburg ontwikkelden. Door verschillende garens te gebruiken die stuk voor stuk anders op licht reageren, bepaalt het moment van de dag welke boodschap leesbaar is. 

Het manifest is te downloaden via www.opensourcefashionmanifesto.com

Dit werk komt tot stand in het kader van het project Studio Rotterdam dat Het Nieuwe Instituut ontwikkelt met ondersteuning van de Gemeente Rotterdam.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.