Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 12 februari 2016 begon het nieuwe modeseizoen bij het Tijdelijk Modemuseum, met als highlights:

New Season Night in Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut viert het tweede seizoen van het Tijdelijk Modemuseum.

New Season Talkshow

Moderators Flora van Gaalen en Ari Versluis spreken met gasten José Teunissen, Mascha van Zijverden, Joke Robaard, Camiel van Winkel, Martijn van Strien, Vera de Pont, Ivania Carpio en Jop van Bennekom en over het nieuwe modeseizoen en nieuwe waarden binnen de mode.

Fashion Data

De lancering en live productie in de Publication Studio van de publicatie Fashion Data door José Teunissen en Mascha van Zijverden. De publicatie geeft inzicht in het falende modesysteem en biedt een overzicht van Nederlandse ontwerpers die duurzaam werken. In de publicatie zijn datavisualisaties van Rudy Guedj te vinden uit de expositie Fashion Data in het Tijdelijk Modemuseum.

Assemblage

In het Study Centre is de video-installatie Assemblage, Archive Intersections nr. 5 te zien die Joke Robaard in samenwerking met Camiel van Winkel ontwikkelde. In deze video-installatie toont Robaard hoe literatuur, kranten en boeken op allerlei manieren in de modefotografie worden ingezet. Het omvangrijke beeldarchief van Robaard vormt de basis voor een beschouwend onderzoek naar de representatie van het geklede lichaam in de gedrukte media van 1980 tot heden.

Precious

Een expositie van Angelique Westerhof met bijzondere parfumflacons van bekende en historische mode- en glashuizen en interviews met verschillende collectioneurs en parfumexperts.

View on Fashion IV

Ivania Carpio brengt een ode aan het niets. ‘Nothing is everything’ is haar motto. Volgens Carpio is het juist in tijden van een mode- en designmarkt vol merken en collecties, inspirerend om terug te gaan naar niets. Daarom staat ieder onderdeel van haar installatie in het Tijdelijk Modemuseum open voor een (her)interpretatie, voor ieders eigen interpretatie: een open ruimte voor nieuwe ideeën.

The Now SS16 by Jop van Bennekom and Penny Martin

Voor het Tijdelijk Modemuseum selecteren Jop van Bennekom (Fantastic Man) en Penny Martin (The Gentlewoman) de iconische kledingstukken van het aankomende seizoen Spring/Summer 2016.

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.