Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Voor de installatie Fashion Machine werden talloze fleece truien verknipt en het polyethyleen garen is weer op spoelen gezet. In de tentoonstellingsruimte ontstaat een soort sweatshop voor de verwerking van die garens, waarmee uiteindelijk op een breibank vlaggen en matrassen worden gemaakt. De installatie maakt het productiemechanisme en de schaal van de fast fashion industrie voelbaar, terwijl het banale materiaal ter plekke een nieuwe vorm en een haast activistische uitdrukking krijgt.

Conny Groenewegen werkte in 2016 in Dordt Yardt verder aan de installatie Fashion Machine 2.0. Geïnspireerd op deze installatie creëerde ze haar nieuwe collectie getiteld ‘Electric CO’.

Fashion Machine video

Interview met Conny Groenewegen over haar project voor het Tijdelijk Modemuseum.

Wieland Textiel

samenwerking

Wieland Textiel  in Wormerveer verzorgt de recycling van 7 à 8 miljoen kilo gebruikte kleding per jaar. Hier wordt tweede hands kleding ingezameld, gesorteerd en doorverkocht. Het bedrijf leverde materiaal voor de installatie 'Fashion Machine'. 

 

True Cost of Fashion

evenement

Op donderdag 24 september 2015 vond Thursday Night: The True Cost! plaats bij Het Nieuwe Instituut. De film The True Cost geeft een indrukwekkend beeld van de omstandigheden waarin kleding gemaakt wordt en de verschillende sprekers gaven interessante inzichten in de menselijke psyche.

 

Van fleece tot matras

tutorials

De instructies die een grote groep vrijwilligers gebruikten om van gerecycled fleecetruien een matras te maken, als onderdeel van de installatie. 

Cut the Crap

video

Video over het maakprocess van de installatie

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.