Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 12 februari 2016 verscheen de publicatie Fashion Data, met een essay van José Teunissen en een overzicht van duurzame ontwerpers, bedrijven en initiatieven. De publicatie is ontworpen door Rudy Guedj. De Publication Studio verzorgde een gedrukt exemplaar, dat voor 4,- euro verkrijgbaar is in Het Nieuwe Instituut. Daarnaast is Fashion Data ook online te lezen op ISSUU.

Fashion Data: Over het falende modesysteem en alternatieve oplossingen

Essay José Teunissen

Dit essay gaat in op het onethische en niet-duurzame functioneren van het huidige modesysteem en schetst een aantal alternatieven die onder meer door Nederlandse ontwerpers in praktijk gebracht worden.

Bedrijven en Initiatieven

Een selectie van organisaties en bedrijven die werken aan de ontwikkeling of promotie van en/of onderzoek doen naar van de waarde van mode, mode & technologie en/of mode & duurzaamheid.

Ontwerpers

Een selectie van Nederlandse ontwerpers die met de thematiek van deze publicatie te maken hebben. Deze lemmateksten zijn samengesteld door Mascha van Zijverden.

Gerelateerde projecten bij het Tijdelijk Modemuseum

Drie projecten te zien tijdens het Tijdelijk Modemuseum: Hacked, Flying Architect en Fashion Machine.

Fashion Data op ISSUU

Fashion Data is ook beschikbaar als online publicatie. Door José Teunissen en Mascha van Zijverden.

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.