Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De tweede collectie is een verzameling vintage, samengesteld door Ferry van der Nat. Al jaren is Van der Nat actief in de mode als stylist en fotograaf, maar ook als verzamelaar en handelaar in exquise objecten. Met zijn moeder leidde hij een vintage winkel: Kabinet, waar Nederlandse ontwerpers een centrale rol hadden. Ook ditmaal hebben Holthaus, Molenaar, Vos, Fong Leng en Govers een plek in de omvangrijke verzameling, die speciaal voor het Tijdelijk Modemuseum tot stand is gebracht. Van der Nat zal op bepaalde momenten ook zelf in het archief aanwezig zijn om bezoekers de kans te bieden stukken van nabij te zien, mogelijk even aan te trekken of zelfs te kopen. Voor Van der Nat is het archief van de mode gelijk aan de actualiteit en zelfs aan de toekomst. Zijn verzameling vintage is tijdloos, voor iedereen beschikbaar, gereed om steeds opnieuw te worden geïnterpreteerd.

In een kort interview met Georgette Koning in Independent Fashion Daily legt Ferry van der Nat uit wat de bezoeker kan verwachten.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.