Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Geen museum zonder collectie. Vandaar dat de grootste zaal van het Tijdelijk Modemuseum is gewijd aan verschillende collecties met afwisselend een persoonlijk, een bedrijfsmatig en een commercieel karakter. Van de persoonlijke couture kledingcollectie van de Zwitserse Eva Maria Hatschek, tot het zowel publieke als commerciële archief van een vintagestore, samengesteld door Ferry van der Nat, met bijzondere kledingstukken uit de nationale en internationale modegeschiedenis. De bezoeker kan deze archieven naar eigen inzicht ontsluiten. Collectiestukken kunnen – afhankelijk van hun staat en status - worden bekeken, aangeraakt, aangepast en gekocht.

Collected by Eva Maria Hatschek

Meer dan 600 stukken uit de persoonlijke garderobe van Eva Maria Hatschek (1924-2010). 

Collected by Ferry van der Nat

Voor Van der Nat is het archief van de mode gelijk aan de actualiteit en zelfs aan de toekomst. Zijn verzameling vintage is tijdloos, voor iedereen beschikbaar, gereed om steeds opnieuw te worden geïnterpreteerd.

Dinsdag t/m vrijdag is een deel van de collectie van Ferry van der Nat te bezichtigen. In de weekenden is van der Nat zelf aanwezig en is de vintage verzameling ook te koop.

Collected by Paul van Riel

Geen modeshow in de jaren zeventig en tachtig of deze werd vastgelegd door fotograaf Paul Van Riel. 

 

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.