Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vanaf zondag 13 september transformeert Het Nieuwe Instituut tijdelijk in een modemuseum. Met een uitgebreid programma van tentoonstellingen, installaties, performances en evenementen gaat het museum tot en met 8 mei 2016 in op het fenomeen mode in al haar verschijningsvormen. Speciaal voor 24 uur cultuur opent het Tijdelijk Modemuseum op zaterdag 12 september van 20:00 tot 22:00 de deuren. U bent dan welkom voor een feestelijke sneak preview.

In de Foyer van Het Nieuwe Instituut kunt u de iconische kledingstukken van het nieuwe modeseizoen bekijken, het werk van modefotografen Anuschka Blommers en Niels Schumm bewonderen, pumps passen in alle maten in de Pumporama en zelf mode maken in The Haberdashery. Performances door MAISON the FAUX, met dank aan Rodrigo Alves, Kalle Gerrits Nord, Ana Portela, Alina Fejzo, Paulina Vogel, Pauline Birquet, Miranda Ceara Rix-Hayes en Quality Time Brassband. Muziek is van Strange Boutique, en er zijn natuurinterventies van Frank Bruggeman. Entree is gratis.

Dit programma is onderdeel van 24 uur cultuur. Kijk voor het complete programma op www.24uurcultuur.nl.

datum
12/09/2015
tijd
20:00 – 22:00
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.