Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vanaf zondag 13 september transformeert Het Nieuwe Instituut tijdelijk in een modemuseum. Met een uitgebreid programma van tentoonstellingen, installaties, performances en evenementen gaat het museum tot en met 8 mei 2016 in op het fenomeen mode in al haar verschijningsvormen. Tijdens 24 uur cultuur bent u op zondag 13 september van harte welkom op de feestelijke openingsdag van het Tijdelijk Modemuseum.

Van 11:00 tot 17:00 uur kunt u in de Foyer van Het Nieuwe Instituut de iconische kledingstukken van het nieuwe modeseizoen bekijken, het werk van modefotografen Anuschka Blommers en Niels Schumm bewonderen, pumps passen in alle maten in de Pumporama en zelf mode maken in The Haberdashery. Met een performance in de sfeer van de mode door Maison The Faux en natuurinterventies van Frank Bruggeman.

Entree tot de Foyer is gratis. Voor toegang tot de zalen van het Tijdelijk Modemuseum gelden de reguliere entreeprijzen.

Dit programma is onderdeel van 24 uur cultuur. Kijk voor het complete programma op www.24uurcultuur.nl.

datum
13/09/2015
tijd
11:00 – 17:00
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

FoyerGratis
Overige zalenReguliere toegangsprijzen

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.