De 600 stukken tellende haute couture collectie van de Zwitserse Eva Maria Hatschek (1924-2010) bevat creaties van onder andere Chanel, Givenchy en Yves St. Laurent. Het is een archief dat naar eigen inzicht ontsloten kan worden: bezoekers kiezen zelf welke stukken 'gelicht’ worden op basis van kleur of ontwerper.

De vintage store van verzamelaar en stylist Ferry van der Nat bevat ontwerpen van Holthaus, Molenaar, Vos, Fong Leng en Govers. Alles kan bekeken worden, sommige stukken kunnen gepast en zelfs gekocht worden. Voor schoenen is er de Pumporama, waar pumps in alle maten beschkaar zijn om aan te trekken.

Met het project Hacked leveren modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum commentaar op het hedendaagse fenomeen van fast fashion, mode die op basis van snel op elkaar volgende collecties, goedkoop in de winkels hangt. Hacked is niet alleen een kritiek op de effecten van de hedendaagse mode-industrie, maar ook een onderzoek naar een mogelijk nieuwe rol voor de modeontwerper in het ontwerp- en productieproces.

Fashion Data, samengesteld door curator José Teunissen, vertaalt de sociale en ecologische gevolgen van het mondiale productieproces van de hedendaagse kledingindustrie in zowel een verhelderende datavisualisatie als in een beklemmende esthetische ervaring.

datum
28/12/2015
03/01/2016
tijd