Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kapotte kleding weggooien? Zonde volgens Maaike Gottschal van Textielfabrique. Zij begeleidt kinderen bij het geven van een nieuwe look aan een kapotte spijkerbroek.

Stapsgewijs leren kinderen te werken met Sashiko, een Japanse reparatie- en recycletechniek. Door een eigen patroon te ontwerpen en te borduren leren ze een techniek die kapotte kleding beschermt, repareert en tegelijkertijd ook decoreert. Niet vergeten kapotte jeans mee te nemen!

De workshop is voor kinderen en jongeren van 8 t/m 16 jaar. De prijs is inclusief entree, een korte rondleiding, de begeleiding van de ontwerper en de materialen. Het zelfgemaakte product gaat natuurlijk mee naar huis.


datum
24/04/2016
tijd
14:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Workshop€ 12,00
Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 16 jaar.

Textielfabrique

Maaike Gottschal is het gezicht achter Textielfabrique. In deze Rotterdamse studio wordt gewerkt met verschillende technieken op het gebied van ontwerpen, vervaardigen en repareren. Maaike Gottschal is vooral bekend van haar werk met Japanse verf-, weef-, patroon- en reparatietechnieken (Sashiko, Shibori, Sakiori, Kazure, Saori weven).
 

Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.