Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tweedejaars modestudenten van de Willem de Kooning Academie volgen een week lang een speciale masterclass van Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum. Doel is een collectie te realiseren vanuit het principe ‘Hacked’; het customisen van kleding.

Tijdens de workshop worden bestaande kledingstukken ‘verbouwd’, ‘aangepast’ of ‘verbeterd’ om zo tot nieuwe kledingstukken te komen. Samen vormen ze een nieuwe collectie die live gepresenteerd wordt. Tijdens de masterclass werken de studenten met verschillende ontwerpprincipes, stoffen en technieken, zoals borduren, printen en re-construeren. Daarmee wordt aan de kledingstukken letterlijk en figuurlijk een nieuwe ontwerplaag toegevoegd en krijgen ze een nieuwe signatuur. Op donderdag 3 december, de laatste dag van de workshop, houden de studenten een openbare live-presentatie met de middelen die op dat moment voorhanden zijn. De gerealiseerde collectie maakt (tijdelijk) deel uit van de de tentoonstelling Hacked in het Tijdelijk Modemuseum.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
27/11/2015
tot
03/12/2015
 
 
 
 
Tijdelijk Modemuseum
Guus Beumer
EventArchitectuur
Maureen Mooren
Moniker

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.

Mode heeft stilzwijgend het idee van vernieuwing vernieuwd door het verleden telkens opnieuw te verkopen als toekomst. Dit staat in schril contrast met de gedachte dat vernieuwing altijd voortkomt uit technologische innovatie.