Geef ongedragen kleding een nieuwe, liefhebbende eigenaar en bouw zo mee aan een archief dat zowel publiek als persoonlijk is.

Op 31 januari geeft Alexandre Furtado van Damage Playground een presentatie in The New Haberdashery over de ideeën achter het Customer Archive, een collectie gebruikte kwaliteitskleding waar mensen stukken voor in kunnen brengen, uit kunnen kopen of mee kunnen ruilen. Damage Playground ziet haar klanten niet als consumenten, maar als gebruikers met waardering voor kwaliteit, eigenheid en vakmanschap.

Het publiek wordt uitgenodigd om kledingstukken in te brengen. Ter plekke wordt de kleding beoordeeld en geprijsd. De inbrenger ontvangt voor zijn kledingstuk een ‘store credit’ (60% van de bepaalde prijs) waarmee een ander stuk uit de collectie kan worden aangeschaft. Furtado neemt een deel van het Customer Archive, met kleding van onder meer Dries van Noten, A.F. VANDEVORST, ACNE Studios, A.P.C. en Spijkers & Spijkers, mee naar Het Nieuwe Instituut. Zowel mannen-als vrouwencollecties. Maar het verkregen krediet kan ook op een later moment worden gebruikt in de winkel van Damage Playground in Rotterdam.

In 2016 wordt op zondagen een reeks themamiddagen georganiseerd in The New Haberdashery. Tweemaandelijks komt er een spreker een presentatie geven, gevolgd door een workshop of een andere activiteit.

datum
31/01/2016